+40 727 440 673

Amenajarea gradinii cu gazon – Sfaturi, Idei, Informatii Utile

Gazon Timisoara

Vasi' Gradinaru'

Vasi' Gradinaru'

May 3, 2017

Transforma-ti gradina intr-un spatiu verde modern si original folosind o solutie la indemana: gazonul. Cu putina creativitate, gazonul te ajuta sa creezi spatii inspirate, fie ca detii o gradina mica sau una de dimensiuni generoase, fiind potrivit atat in spatiile inguste, de exemplu pe alei, cat si in spatiile extinse, largi.

MARILE AVANTAJE ALE GAZONULUI

Marile avantaje ale gazonului sunt aspectul ordonat, rezistenta si intretinerea destul de usoara in comparatie cu alte optiuni de a amenaja gradina sau spatiul verde.

CEL MAI BUN GAZON PENTRU GRADINA TA

In functie de timpul si modul de ingrijire, de clima, de caracteristicile solului si de gradul de expunere la soare al suprafetelor, poti alege cel mai bun gazon pentru gradina ta dintre cele mai folosite trei tipuri de gazon: gazonul uzual normal, gazonul ornamental, gazonul rezistent sau sport.

Pentru a crea zone decorative, de exemplu, poti opta cu incredere pentru gazonul ornamental. Acesta are o nuanta de verde clar si aspect des si este ideal pentru delimitarea zonelor cu flori, de exemplu. Nu este recomandat pentru alei sau zone intens circulate, deoarece are o rezistenta scazuta la trafic.

Spatiile circulate – alei, locuri de joaca pentru copii, locuri pentru sport, zone de gratar sau de odihna – pot fi amenajate utilizand gazon rezistent sau sport, cu capacitate mare de a se regenera. Pentru zonele extinse este recomandat gazonul uzual normal. Acesta rezista la seceta si este relativ usor de ingrijit, la intervale de timp mari.

Totodata, este foarte important sa tii cont de gradul de expunere la soare al suprafetei decorate cu gazon, deoarece exista tipuri de gazon de soare care are nevoie de cantitati mici de apa pentru a-si pastra aspectul, dar si tipuri de gazon de umbra.

In cazul in care gradina este conceputa cu zone insorite si umbrite, existe un tip de gazon special concepute pentru suprafete mixte – gazonul de semiumbră sau semisoare  –  care contine specii variate de iarba si poate fi folosit aproape peste tot.

GAZONUL ESTE O SOLUTIE CREATIVA PENTRU A AMENAJA GRADINA

Desi pare doar o intindere monotona de iarba, gazonul este o solutie creativa pentru a amenaja gradina. Iata cateva idei originale prin care poti transforma gradina intr-un spatiu perfect pentru relaxare, dar si deosebit de aspectuos!

  1. Gazon si piatra/dale. Aceasta combinatie se potriveste de minune pentru orice gradina moderna. Gazonul plantat in straturi inguste care delimiteaza pietrele aparente ale aleilor sau dalele sunt de mare efect si este ideal pentru zonele de relaxare cu scaune sau canapele care au nevoie de un plan solid de sustinere.
  1. Modele pe Pentru a scapa de monotonia suprafetelor intinse de gazon, poti opta pentru alei inguste de delimitare in diferite forme, care sa dea suprafetei verzi un aspect original. Pentru coltul de joaca din gradina, cei mici vor fi incantati sa creezi un sotron din beton amprentat pe gazon, de exemplu.
  1. Alei de gazon. Spre deosebire de beton, piatra, pietris, gazonul da un aspect prietenos si proaspat suprafetelor. Foloseste-l pentru aleile de delimitare din gradina, fie ca sunt cai de acces sau spatii care despart straturile de flori de restul suprafetei.

Pentru a obtine rezultatul dorit atunci cand optezi pentru amenajarea gradinii cu gazon, lucrarile pregatitoare si cele de amenajare sunt extrem de importante. Gazonul are nevoie de  intretinere, de irigare si de fertilizare. Cu cat aceste lucrari sunt mai bine realizate, cu atat rezultatul cel asteptat.

Poti avea un gazon perfect fie prin insamantare, fie prin montarea rulourile de gazon. Aici puteti descoperi principalele diferente dintre insamantare gazon vs rulouri de gazon.

In zona Timisoara, Giroc, Dumbravita, Chisoda si Ghiroda, de exemplu, poti gasi cele mai bune sfaturi si poti avea acces la lucrari de o calitate superioara pentru amenajarea si intretinerea gazonului apeland la echipa Vasi Gradinaru.

blank

Luni - Vineri: 9 - 18

Sambata: 9 - 15

Telefon:

0728 688 758

Email:
vasileracsan72(@)gmail.com

Executam servicii de gradinarit si amenajari spatii verzi In Timisoara si localitatile din jur: Dumbravita, Mosnita Noua, Giroc, Chisoda, Sag si altele.

Copyright © 2023 Vasi' Gradinaru' - Amenajari Gradini si Spatii Verzi in Timisoara, Dumbravita, Giroc, Mosnita