+40 727 440 673

De ce trebuie să tratăm grădina ca parte a casei noastre

Amenajari Gradini, Spatii Verzi Timisoara

Vasi' Gradinaru'

Vasi' Gradinaru'

October 2, 2022

Cine nu și-ar dori o grădină amenajată la locuința sa? Acesta este unul dintre visele aproape a fiecăruia dintre noi. Un spațiu verde, oricât de mic ar fi, de care să poți avea grijă și să-l vezi cum înflorește și se dezvoltă de la o zi la alta, oferind miresme și parfumuri de prospețime, alături de o ambianță plăcută și relaxantă. În plus, plantele si spațiul verde ne ajută să ne conectăm cu acea parte a naturii care ne oferă cea mai mare liniște sufletească. Și unde avem parte de liniște deplină? Acasă.

Grădina și curtea sunt o prelungire a casei tale

Să ai o grădină frumos amenajată și îngrijită oferă foarte multe satisfacții, pe lângă efortul depus:

⇒ Eleganță, frumusețe și prospețime împrejurul casei. Grădinile amenajate impecabil transmit o energie pozitivă și spun multe despre personalitatea ta.
⇒ Grădina aduce întotdeauna un plus de valoare casei tale. Pe lângă faptul că o face să arate mult mai frumos, grădina ridică valoarea acesteia, mai ales dacă dorești să o vinzi.
⇒ O grădină îngrijită poate ascunde unele imperfecțiuni ale casei sau deteriorarea casei în timp.
⇒ O cafea în diminețile însorite în grădina ta îți va ridica moralul pe toată perioada zilei.
⇒ O grădină frumos și util amenajată oferă siguranță pentru copii și animalele de companie.
⇒ Dacă îți place să grădinărești, această activitate este o modalitate excelentă de a te menține în formă fizică și recreere psihică, de a scăpa de stresul cotidian.

Dacă nu îți place sau nu ai timp de grădinărit, echipa Vasi’ Grădinaru’ se ocupă de toate aspectele unei grădini îngrijite și întreținute, oriunde în Timișoara, Giroc, Dumbrăvița sau Moșnița Nouă.

Cum să creezi o grădină frumoasă acasă

Anii de experiență în domeniu ne-au pus în fața multor provocări. Terenuri in paragina, spații verzi neîngrijite sau lipsa oricărei amenajări anterioare. Pentru a crea cele mai frumoase grădini, acolo unde era greu de crezut că lucrurile se pot schimba radical, noi am arătat că se poate. Indiferent dacă ai o casă cu o curte mică sau o vilă somptuoasă cu mult spațiu verde, este păcat să nu-l amenajezi frumos, plăcut și îngrijit. Trebuie doar îndreptat și nivelat pe cât de mult posibil terenul, să ai un sol fertil, să plantezi gazon, plante ornamentale sau conifere. Acestea necesită îngrijire periodică ce poate fi făcută de tine sau de echipa noastră. Poți planta niște conifere de jur-împrejur care să țină locul unui gard viu, gazon pe mijloc și rondouri de flori sezoniere. Dacă spațiul îți permite, poți amenaja și o zonă unde să cultivi pomi fructiferi și legume. Să ai o grădină este o binecuvântare. Când este vară, nimic nu e mai plăcut decât să te relaxezi la tine acasă și să te bucuri de o baie în piscină (mică sau mare, nu contează!), să te bronzezi pe propriul șezlong sau să poposești la umbră într-un hamac. Dar, pentru a fi mereu plăcută, grădina are nevoie de îngrijire si atenție pe tot parcursul anului.

gradina mica amenajata frumos

Cum să îngrijești curtea casei după amenajare

La fel cum în casă faci curățenie săptămânal, și grădina de afară are nevoie de aceeași atenție. Pentru o grădină mereu verde, este nevoie de un sistem de irigare foarte bine pus la punct. Plantele au nevoie de apă zilnic pe timpul zilelor caniculare. Cu cât cresc mai mult temperaturile, cu atât crește riscul de a se usca dacă nu sunt hidratate suficient și în intervalele orare potrivite. Este esențial să controlezi orele de udare și să le programezi corespunzător. Cea mai bună perioadă de udare este dimineața devreme. În cazul în care uzi pe caniculă, picăturile de apă pot provoca un efect de lupă care arde plantele și usucă gazonul. Bineînțeles, nu neglija gazonul. Acesta trebuie tăiat frecvent cu o mașină de tuns specifică și trebuie udat zilnic pe perioadele de vară. Deși pare un mic detaliu, nu există nimic mai plăcut decât să calci desculț pe iarba proaspăt tăiată, mai ales dacă a fost udată recent. Un gazon sănătos are nevoie și de eliminarea buruienilor, scarificare primăvara si toamna, umplerea golurilor și îngrășământ specific. Nu în ultimul rând, elementele de mobilier fac din curtea casei un loc de vis. Este întotdeauna plăcut să te bucuri de relaxare într-un hamac sau pe o canapea din ratan. Servește o cafea dimineața și un vin bun seara, iar periodic, un grătar va face deliciul oricărui gurmand. Bucură-te de clipele minunate petrecute alături de cei dragi din locuință și lasă grija grădinăritului în seama echipei Vasi’ Grădinaru’! Ne ocupăm de întregul proiect al grădinii tale – de la amenajare, plantare și întreținere adecvată.

blank

Luni - Vineri: 9 - 18

Sambata: 9 - 15

Telefon:

0728 688 758

Email:
vasileracsan72(@)gmail.com

Executam servicii de gradinarit si amenajari spatii verzi In Timisoara si localitatile din jur: Dumbravita, Mosnita Noua, Giroc, Chisoda, Sag si altele.

Copyright © 2023 Vasi' Gradinaru' - Amenajari Gradini si Spatii Verzi in Timisoara, Dumbravita, Giroc, Mosnita