+40 727 440 673
automatizare irigatii timisoara

Care este sistemul de irigație potrivit pentru grădina și gazonul meu din Timisoara

Irigatii Timisoara

Vasi' Gradinaru'

Vasi' Gradinaru'

March 29, 2023

Atunci când construim o casă, renovăm sau ne gândim la amenajarea grădinii, unul dintre aspectele care trebuie să ne preocupe este costul de întreținere ulterioră. Acest cost este, cel mai adesea, strans legat de consumul de apa și eficiența sistemului de irigare. In Timisoara e important ca sistemul de irigatii sa fie setat intr-un fel care sa reflecte clima din zona Banatului.

Irigarea suprafeții din jurul casei este necesară pentru a păstra plantele și gazonul verde pe tot parcursul anului, precum și plantele sezoniere și perene în cea mai bună stare.

Cum arată un sistem de irigare perfect pentru grădina casei

Nu există un sistem de irigare perfect și nici unul mai bun decât altul. Putem discuta însă despre sistem de irigare diferite care se adaptează mai bine unor circumstanțe decât altele. Putem spune că fiecare sistem de irigare are particularități diferite și se potrivește mai bine unui anumit tip de gazon sau grădină. Pentru a defini tipul de sistem necesar, trebui să știm foarte bine nevoile grădinii.

Iată care sunt cele mai cunoscute tipuri de sisteme de irigare subterane și supraterane:

– Sistem de irigare prin aspersie.
– Sistem de irigare prin picurare.
– Irigare cu furtun.

Sistemul de irigare prin aspersoare

Acest tip de sistem are la bază amplasarea unor țevi pe toată suprafața grădinii. Din această rețea, apa ajunge la aspersoarele plasate strategic care vor dispera apa sub forma de ploaie. Acest sistem de irigare se folosește atunci când grădina și gazonul au o suprafață mai mare.

Aspersoarele pot fi de tip spray, ce împrăștie apa într-o direcție presabilită, sau aspensoare tip rotativ, ce rotește apa într-un unghi stabilit.

Sistem de irigare prin picurare

Este unul din cele mai folosite sisteme de irigare pentru plante, mai ales acolo unde Vasi’Grădinaru’ realizează lucrări în Timișoara, Moșnița Nouă, Giroc sau Dumbrăvița.

Este atât de solicitat pentru că principala sa caracteristică este economisirea apei, deoarece permite menținerea zonei întotdeauna la un nivel optim de umiditate, evitând risipa. Se folosește în mod special la conifere, plante ornamentale, ghivece, jardiniere, tufișuri, însă pe gazon se va realiza un sistem de irigare prin aspersie.

Sistem de irigare cu furtun

Acest sistem este unul clasic, în care irigarea o facem manual, prin conectarea furtunului la rețeaua sau sursa de apă. În acest caz, fiecare proprietar udă zona dorită, însă acest lucru necesită alocare de timp zilnic pentru udarea plantelor și a gazonului.

Sistemele de irigare automate pot fi realizate subterane și supraterane

Sistemul de irigare subteran presupune o distribuție de țevi îngropate în pământ, pe suprafața grădinii și perforate
strategic în funcție de zonele de irigare. Cel suprateran va fi la suprafața solului.

Sistemele de irigație pot fi programate astfel încât să definești ora la care să fie pornite și debitul necesar. Se recomandă ca irigarea să fie făcută seara târziu sau dimineața devreme.

Cum aleg sistemul de irigare potrivit pentru grădina mea

Dacă nu ai asamblat niciodată un sistem sau nu ai documentația necesară, ideal este să apelezi la profesioniști în domeniu. Echipa noastră vă stă la dispoziție cu sfaturi utile în alegerea sistemului de irigare potrivit, de la idee până la soluții, implementare, întreținere și golire pe timpul iernii.

Galerie foto – Etape montaj sistem de irigatii automat in Timisoara

blank

Luni - Vineri: 9 - 18

Sambata: 9 - 15

Telefon:

0728 688 758

Email:
vasileracsan72(@)gmail.com

Executam servicii de gradinarit si amenajari spatii verzi In Timisoara si localitatile din jur: Dumbravita, Mosnita Noua, Giroc, Chisoda, Sag si altele.

Copyright © 2023 Vasi' Gradinaru' - Amenajari Gradini si Spatii Verzi in Timisoara, Dumbravita, Giroc, Mosnita