+40 727 440 673 intrebari@vasigradinaru.ro

Idei de amenajare a unei gradini mici in Timisoara

Gradinarit Timisoara

Vasi' Gradinaru'

Vasi' Gradinaru'

April 18, 2017

Posibilitatile de a amenaja o gradina intr-un spatiu mic par limitate, insa, cu putina creativitate, te poti bucura de un spatiu verde aerisit, cu vegetatie variata care impresioneaza prin culoare si parfum, chiar si cu un loc pentru relaxare sau pentru petrecerea timpului liber.

Iata 3 idei de amenajare a unei gradini de dimensiuni mici usor de realizat de orice pasionat de gradinarit!

Pentru a optimiza intr-un mod cat mai placut orice spatiu verde, imagineaza-ti gradina ca pe o camera fara pereti, primitoare si surprinzatoare. Nu ar trebui sa fie deloc greu, mai ales ca ai la dispozitie o gama larga de plante verzi, materiale si accesorii pe care le poti folosi, chiar si in cazul unui buget limitat.

Transforma spatiul verde intr-o gradina mica in stil rustic! 

Daca iti amintesti cu drag de gradina bunicii, trebuie sa stii ca poti transforma si tu orice spatiu verde rastrans intr-un colt de natura familiar. 

Secretul este sa mergi pe simplitate, pe culoare si pe accesorii personalizate pe care le poti realiza chiar tu. Foloseste lemnul pentru obiecte de decor precum leaganul, pergola, gardul de delimitare sau poarta de intrare in gradina. Alaturi de lemn, la fel de atractive pentru o amenajare rustica pot fi materialele naturale precum paiele, rachita, stuful. Oricare dintre aceastea pot constitui punctul de atractie al gradinii, fie ca folosesti lemnul pentru a crea un carut cu flori sau rachita pentru obtine decoratiuni creative pentru ghivece.

Cele mai potrivite plante pentru o gradina rustica sunt: zambilele, narcisele, lalelele, liliacul pentru primavara, crizantemele, stelutele, echinaceea pentru toamna.

O gradina mica poate fi un spatiu perfect pentru relaxare.

Un spatiu verde restrans poate deveni un colt elegant pentru petrecerea timpului liber in mijlocul naturii.

In cazul in care vrei sa creezi o zona verde functionala, deloc aglomerata, profita cat poti de mult de amenajarea spatiului verde pe verticala. Opteaza pentru plante cataratoare pe care sa le organizezi cu ajutorul pergolelor sau pentru ghivece cu flori asezate pe scari de lemn.

Foloseste pietrisul pentru delimitarea zonei de relaxare si mobilier original: hamace, o canapea simpla din lemn.

Ca sa ai mai mult loc pentru florile preferate, foloseste piatra pentru a realiza o mini gradina in spirala cu straturi de plante colorate.

Cum sa amenajezi o gradina mica in panta?

Cea mai importanta regula pentru a obtine o gradinita cu flori si arbusti atunci cand detii un teren in panta este terasarea. Aceasta etapa te va ajuta sa te bucuri de un spatiu bine sustinut si valorificat. Pentru a crea terase care sa atraga privirea, piatra este o optiune versatila, fie ca ti-ai propus o gradina in stil traditional sau modern.

Unei gradini in panta i se potrivesc foarte bine fantanile sau iazurile cu forma sinuoasa, naturala.

Amenajarea unei gradini mici si primitoare in Timisoara poate fi accesibila oricarui buget! Multe obiecte decorative pot fi realizate manual, acasa, din materiale pe care le ai la indemana. Paletii de lemn pot fi structuri perfecte pentru un mobilier de gradina, un butoi vechi se poate transforma intr-un suport cu polite pentru ghivecele cu flori, in timp ce anvelopele pe care nu le folosesti pot terasa foarte bine orice colt al gradinii.